ΑΜΑΝΖΟΕ Seascape Hills Resort Project στον Άγιο Παντελεήμονα, Κρανίδι Αργολίδας
EIDIKOU SKOPOU DEKATESSERA S.A.

Πρόκειται για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων στην θέση Αγ. Παντελεήμονας στο Κρανίδι Αργολίδας. Το έργο βρίσκεται σε υψόμετρο 180μ. σε αμφιθεατρική θέση και περιβάλλεται περιμετρικά από θάλασσα. Το οικόπεδο είναι συνολικής έκτασης 80.000 στρεμμάτων με συνολική κάλυψη κτιρίων 15.000τ.μ., αποτελούμενο από 38 αυτόνομες σουίτες με πισίνες και κεντρικά κτίρια εξυπηρέτησης πελατών (κύρια είσοδο, υποδοχή, εστιατόρια, χώρους Spa, κέντρο ευεξίας και χαλάρωσης με πισίνες, γυμναστήρια, βιβλιοθήκη, μπαρ και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων).

Τα κτίρια καθώς και η κεντρική περιοχή της «Akropolis» επενδύθηκαν στο σύνολό τους με 30.000τ.μ. φυσικής πέτρας από γειτονικό λατομείο. Οι κτιριακές  εγκαταστάσεις ηλεκτροδοτούνται μέσω υποσταθμού, ο οποίος υποστηρίζεται από ένα Η/Ζ 1500/1650kVA. Το συγκρότημα διαθέτει εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης και ακαθάρτων, τα οποία καταλήγουν στον κεντρικό βιολογικό καθαρισμό του ξενοδοχείου. Στην πλειοψηφία των δωμάτων των κτιρίων του ξενοδοχείου εφαρμόστηκε φύτευση με φυτά εκτατικού τύπου (φυτεμένα δώματα), αποσκοπώντας στην καλύτερη εφαρμογή του βιοκλιματικού σχεδιασμού του έργου. Ο περιβάλλων χώρος συνδυάζει νέες καλλιέργειες φυτών και δένδρων από τη ελληνική επικράτεια καθώς και τη φύτευση δένδρων που μεταφέρθηκαν προσωρινά και μεταφυτεύτηκαν πίσω στο αρχικό τους περιβάλλον.

Το ξενοδοχείο είναι το νεότερο μέλος της αλυσίδας των υπεροπολυτελών ξενοδοχείων AMANRESORT, ονομάζεται ΑMANZOE και το όνομά του προέρχεται από την σανσκριτική λέξη «ειρήνη» και την ελληνική λέξη «ζωή». Τοποθετημένο σε έναν λόφο που περικλείεται από ελαιώνες, προσφέρει αμφιθεατρική θέα 360 μοιρών στην θάλασσα, τις Σπέτσες και τον κόλπο του Αργοσαρωνικού, ενώ το αρχιτεκτονικό του στιλ έχει αναφορές στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας. Η είσοδος της ονομαζόμενης Ακρόπολης με το εντυπωσιακό porte-cochere προϊδεάζει τον επισκέπτη για το σύνολο υψηλής αισθητικής που πρόκειται να αντικρίσει συναντώντας μια πισίνα που υποδύεται και ρόλο καθρέφτη, αντανακλώντας τον ουρανό στην στιβαρή και λιτή αρχιτεκτονική του resort. Το υδάτινο στοιχείο είναι πανταχού παρόν αφού κάθε ένα από τα 38 pavilion του ξενοδοχείου έχει τη δική του ιδιωτική πισίνα. Κτισμένα σε διαφορετικά επίπεδα ώστε να εξασφαλίζεται η ιδιωτικότητα αλλά και η απρόσκοπτη θέα, περικλείονται από αυλές με ψηλούς τοίχους επενδυμένους με φυσική πέτρα, που οδηγούν σε ευρύχωρους, ψηλοτάβανους χώρους φιλοξενίας, όπου επικρατεί ο συνδυασμός του ξύλου και του μαρμάρου. Τα κεντρικά κτίρια καλύπτουν κάθε ανάγκη αποτελούμενα από Lounge Bar, Pool Restaurant, Library, Gym & Yoga και έναν τεράστιο χώρο χαλάρωσης και ευεξίας. Πολύ κοντά στο κτιριακό συγκρότημα του ξενοδοχείου, σε απόσταση μόλις πέντε λεπτών, βρίσκεται το Beach Club, με τέσσερις υπερπολυτελείς καμπάνες, που προσφέρονται αποκλειστικά στα μέλη του κλαμπ και τους φιλοξενούμενους του, μπροστά σε έναν πανέμορφο κόλπο με λαμπερά τιρκουάζ νερά.

 

περισσότερα ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ