04 Ιούλ Εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού σε επιλεγμένους βασικούς οδικούς άξονες και πάρκα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Μετά την παράταση της προθεσμίας περαίωσης για το έργο του «Εκσυγχρονισμού του δημοτικού φωτισμού σε επιλεγμένους βασικούς οδικούς άξονες και πάρκα» του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται οι εργασίες σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 μεταξύ της ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού σε επιλεγμένους βασικούς οδικούς άξονες και πάρκα του Δήμου Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τη σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού € 1,8 εκατομμυρίων, που υπογράφηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 με το Δήμο Θεσσαλονίκης και βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Περιλαμβάνει την κατασκευή νέου υπογείου δικτύου τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος και την εγκατάσταση νέων μεταλλικών ιστών φωτισμού, ενώ παράλληλα, πραγματοποιείται αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών σε κεντρικές οδούς της πόλης με σύγχρονα φωτιστικά τεχνολογίας LED και συντήρηση των υφιστάμενων βραχιόνων τους και εγκατάσταση συστήματος τηλεδιαχείρισης και ελέγχου ηλεκτρικών πινάκων, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του δικτύου και την ταχύτερη αποκατάσταση βλαβών.

Τα φωτιστικά σώματα που εγκαθιστά η Δομοτεχνική είναι ιδιαίτερα καλαίσθητα, ιταλικής προέλευσης και τεχνολογίας και προβλέπεται ότι πέρα από την αισθητική της πόλης, θα βελτιώσουν την ποιότητα του φωτισμού και θα εξοικονομήσουν σημαντικούς οικονομικούς πόρους μειώνοντας την κατανάλωση ρεύματος σε ποσοστό άνω του 70 %, ενώ αντίστοιχα μειώνουν και το ανθρακικό αποτύπωμα της πόλης.

Η Δομοτεχνική Α.Ε. εξειδικεύεται στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, έχοντας αναπτύξει τεχνογνωσία και συνεργασίες για το σχεδιασμό και την εγκατάσταση έξυπνων δικτύων (smart grids) και συστημάτων ελέγχου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόσφατα ξεκίνησε την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στη Θεσσαλονίκη με στόχο τη δημιουργία ενός πανελλήνιου δικτύου την επόμενη διετία, «ανοίγοντας το δρόμο στο μέλλον της αυτοκίνησης που είναι ο εξηλεκτρισμός, μέσα σε έξυπνες πόλεις με έξυπνα δίκτυα που σέβονται το περιβάλλον», υπογράμμισε ο κ. Χάρης Αλεξόπουλος από τη Δομοτεχνική Α.Ε., επιθεωρώντας τα έργα στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

 

περισσότερα ΝΕΑ