Αναπαλαίωση τετραώροφου κτιρίου επί της οδού Εγνατίας με προσθήκη δύο ορόφων και διαμόρφωση εμπορικού πολυκαταστήματος (Μελέτη – Κατασκευή)
ΑΦΟΙ ΑΛΑΜΠΑΤΖΙΑ Α.Ε.

Το έργο αφορούσε τη μελέτη αναπαλαίωσης υφισταμένου κτιρίου, με αποκατάσταση της πρόσοψής του και προσθήκη δύο νέων ορόφων, ούτως ώστε να λειτουργήσει ως κτίριο καταστήματος και γραφείων της ιδιοκτήτριας επιχείρησης. Κατασκευάστηκε επίσης νέο κεντρικό κλιμακοστάσιο και συγκρότημα διδύμων γυάλινων ανελκυστήρων. Γενικά η λειτουργική και μορφολογική οργάνωση αλλά και η επεξεργασία της όψης, εξασφάλισε τη διατήρηση των αξιόλογων μορφολογικών στοιχείων, ενώ παράλληλα τόνισε τη συμμετρία και την κλιμάκωση των δομικών στοιχείων του κτιρίου.

Η ανακαίνιση του κτιρίου περιελάμβανε όλες τις απαραίτητες κατεδαφίσεις, καθαιρέσεις, ενισχύσεις και προσθήκες. Όσον αφορά το φέροντα οργανισμό, πραγματοποιήθηκαν ενισχύσεις από οπλισμένο σκυρόδεμα με μεταλλικούς μανδύες σε υποστυλώματα και δοκούς, εκτεταμένη εφαρμογή εκτοξευόμενου σκυροδέματος σε όλη την υφιστάμενη κατασκευή και ειδική ενίσχυση των θεμελιώσεων του κτιρίου.

 

περισσότερα ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ