Κτίριο εργαστηρίων και αιθουσών διδασκαλίας Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο Campus Θέρμης του Α.Π.Θ.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το «Κτίριο Εργαστηρίων και Αιθουσών Διδασκαλίας του ΤΕ.Φ.Α.Α. στο Campus της Θέρμης», για το Α.Π.Θ., αποτελείται από 4 ορόφους (υπόγειο, ισόγειο και 3 ορόφους) συνολικής επιφάνειας 4.350 τ.μ.

Το κτίριο διαθέτει χώρο βιβλιοθήκης, αμφιθέατρο, αίθουσες διδασκαλίας, χώρους εργαστηρίων και γραφείων, χώρους υγιεινής, μηχανοστάσια με όλες τις Η/Μ εγκαταστάσεις, 2 μεγάλα κλιμακοστάσια, 3 ανελκυστήρες με ικανότητα εξυπηρέτησης ΑΜΚ και περιμετρικό πεζοδρόμιο με χλοοτάπητα και φωτισμό.

Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου κατασκευάστηκε από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι εξωτερικές τοιχοποιίες από μπατικές οπτοπλινθοδομές, ενώ οι εσωτερικές τοιχοποιίες από δρομικές οπτοπλινθοδομές και από διαχωριστικά τοιχοπετάσματα ξηράς δόμησης. Τα εξωτερικά θερμομονωτικά κουφώματα είναι από αλουμίνιο με διπλούς υαλοπίνακες (υαλοπετάσματα). Οι εσωτερικές πόρτες είναι ξύλινες πρεσσαριστές με κάσες μεταλλικές ή ξύλινες. Οι εξωτερικές όψεις του κτιρίου επενδύθηκαν με διακοσμητικά κεραμικά τούβλα και στο σημείο των τόξων με πάνελ αλουμινίου Etalbond.

 

περισσότερα ΕΡΓΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ