Μελέτη και κατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Ξενία Βόλου
DOMOTEL ΞΕΝΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε.π.

Αντικείμενο του έργου ήταν η εκτέλεση όλων των έργων ανακαίνισης και η προμήθεια όλου του εξοπλισμού, ως ένα έργο ολοκληρωμένο, για την αναβάθμιση του υφιστάμενου ξενοδοχειακού κτιρίου στο 5 αστέρων πολυτελές ξενοδοχείο Domotel Xenia Βόλου.
Ειδικότερα, οι εργασίες περιελάμβαναν την δομική-στατική ενίσχυση του υφιστάμενου κτιρίου, την πλήρη κατασκευή του αναγκαίων νέων λειτουργικών χώρων ξενοδοχείου, την κατασκευή χώρων στάθμευσης και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.
Τα έργα επικεντρώθηκαν στη διατήρηση του υφιστάμενου εξωτερικού αρχιτεκτονικού χαρακτήρα του κτιρίου, με την όσο το δυνατόν καλύτερη διαφύλαξη και ανακαίνιση των υπαρχόντων στοιχείων αλλά και την κατασκευή νέων παρόμοιων με τα παλιά. Τα δωμάτια ανακατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές και τεχνολογικές παρεμβάσεις, με σκοπό να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων.
Τόσο η διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων, ύστερα από τοπικές κατεδαφίσεις και αναδιατάξεις, όσο και οι  ενισχύσεις του φέροντα κτιριακού οργανισμού, αλλά και οι αλλαγές στα δάπεδα και τις διακοσμητικές ψευδοροφές, πραγματοποιήθηκαν ακολουθώντας το ύφος του κτιρίου. Οι κατασκευές από αλουμίνιο με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες σε συνδυασμό με την πέτρα από το Πήλιο για τις εσωτερικές και εξωτερικές επιστρώσεις, διατηρούν το διαχρονικά αναγνωρίσιμο στυλ του κτιρίου.
Ένα πάρκινγκ με πολλές θέσεις στάθμευσης δημιουργήθηκε στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο. Το υπόλοιπο τμήμα καταλαμβάνουν, εκτός των χώρων πρασίνου, μία πισίνα διαστάσεων ολυμπιακών αγώνων, παιδικές χαρές, υπαίθριοι χώροι δεξιώσεων κ.λπ.
Η συνολική επιφάνεια του συγκροτήματος είναι 7.500τ.μ. περίπου.
Με την ολοκλήρωση των έργων ανοικοδόμησης-αναβάθμισης-ανακαίνισης του υπάρχοντος κτιρίου μέσα σε μόλις έξι μήνες, το Domotel Xenia Volos περιλαμβάνει 80 πολυτελή και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια (18 μονόκλινα δωμάτια, 59 δίκλινα δωμάτια, 3 σουίτες), δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες, 4 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, μπαρ εστιατόριο, εξωτερική πισίνα με pool bar, γωνία καφέ, γιοτ κλαμπ-roof garden, a la carte εστιατόριο με ανοιχτή κουζίνα, κομμωτήριο, χώρο αποθήκευσης σκι, καπνοπωλείο, αίθουσα τηλεόρασης, υπαίθριο πάρκινγκ , σύγχρονο σπα και γυμναστήριο με εσωτερική πισίνα.

 

περισσότερα ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ