Ξενοδοχείο 5* NIKKI BEACH RESORT & SPA στο Πόρτο Χέλι, Πελοπόννησος
ARISTO DEVELOPERS S.A.

Πρόκειται για την πλήρη ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου «ΓΙΟΥΛΙ»,  που είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’70, με σκοπό τη δημιουργία ενός πολυτελούς resort ξενοδοχείου 5 αστέρων με 66 σουίτες. Το ανακαινισμένο Nikki Beach Resort & Spa, σχεδιασμένο από το γραφείο Gatserelia Design σε συνεργασία με την Arch group, αποτελείται από 8.350τ.μ. κτιριακών χώρων, τοποθετημένων σε έκταση 8.195τ.μ.

Η ιδανική θέση του δίπλα στην παραλιακή ζώνη επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν τα πεντακάθαρα νερά και την πανοραμική θέα σχεδόν σε κάθε γωνιά του ακινήτου. Η τοποθεσία του είναι προσεκτικά επιλεγμένη σε ένα πραγματικά μοναδικό κομμάτι της παράκτιας γης με εκπληκτική ανεμπόδιστη θέα στην φιλόξενη και γραφική κοινότητα του Πόρτο Χελίου, μιας από τις κορυφαίες περιοχές για αγορά δεύτερης κατοικίας στην Ελλάδα.

Το κτίριο αποτελεί δείγμα μινιμαλιστικού σχεδιασμού, με λευκούς όγκους που διακόπτονται μόνο από γυαλί και συμπληρώνονται έντεχνα από ενσωματωμένες μεταλλικές κατασκευές φωτισμού. Η όψη του τετραώροφου κτιρίου από τη μεριά του δρόμου έχει επενδυθεί με μια λευκή μεταλλική κατασκευή που επεκτείνεται μέχρι τη στέψη του κτιρίου καλύπτοντας μέρος της οροφής. Τα τριγωνικά μοτίβα δημιουργούν ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι με φως και σκιά που μοιάζει με πανιά ιστιοφόρων.

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν περιελάμβαναν μεταξύ άλλων ενισχύσεις του φέροντα οργανισμού από οπλισμένο σκυρόδεμα με μανδύες σε υποστυλώματα και δοκούς, εκτεταμένη εφαρμογή εκτοξευόμενου σκυροδέματος σχεδόν σε όλη την υφιστάμενη κατασκευή και ειδική ενίσχυση των θεμελιώσεων του κτιρίου.

 

περισσότερα ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ