Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διατηρητέο κτίριο επί της οδού Παύλου Μελά στην Θεσσαλονίκη
ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

Το κτίριο της οδού Παύλου Μελά 26, ιδιοκτησίας της ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. από το 1992 , κατασκευάσθηκε το 1925-1926 ως κτίριο κατοικίας. Το 1983 κρίθηκε διατηρητέο ως προς την όψη του, με δυνατότητα εξάντλησης του συντελεστή δόμησης. Στο εσωτερικό του κτιρίου διατηρήθηκε το ύψος των υφιστάμενων ορόφων και η βασική χάραξη της κάτοψής τους, με μετακίνηση όμως του κλιμακοστασίου, καθώς και προσθήκη φρεατίου με ανελκυστήρα προσώπων. Με τις εσωτερικές αναδιαρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν, δημιουργήθηκαν δύο ή τρία διαμερίσματα ανά όροφο, χωρίς να επηρεάζονται οι εξωτερικές όψεις, το αρχιτεκτονικό ύφος αλλά και ο σκελετός του κτιρίου.

Σήμερα το κτίριο φιλοξενεί διαμερίσματα με κατοικίες, γραφεία και ιατρεία στους ορόφους, ενώ στο ισόγειο έχει διαμορφωθεί εμπορικός χώρος για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Παύλου Μελά αρ. 26, στην 1η δημοτική ενότητα Θεσσαλονίκης.

Η περιοχή εντάσσεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η Παύλου Μελά είναι δρόμος που τέμνει την οδό Τσιμισκή, είναι απλής κατεύθυνσης και περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο επαγγελματικές χρήσεις στους ορόφους και εμπορικές ή εστίασης – καφέ στα ισόγεια των οικοδομών.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Πρόκειται για διατηρητέα οικοδομή, η οποία αναστηλώθηκε το 1998, με ταυτόχρονη προσθήκη 5 ορόφων. Εδράζεται σε οικόπεδο, το οποίο είναι το υπ αριθμόν 14 του 116ου Οικοδομικού Τετραγώνου της Πυρίκαυστου Ζώνης και έχει έκταση 226,97 τμ, σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα της τελευταίας οικοδομικής άδειας (116/2012). Οι δρόμοι που περικλείουν το Οικοδομικό Τετράγωνο είναι οι Π. Μελά, Λόρδου Βύρωνα, Γρ. Παλαμά.

Το οικόπεδο συνορεύει με την οδό Παύλου Μελά σε πλευρά μήκους 12 μέτρων, με το 13 οικόπεδο σε πλευρά 18,78 μέτρων, με το 5 οικόπεδο σε πλευρά 12 μέτρων και με το 15 οικόπεδο σε πλευρά 18,89 μέτρων.

Η οικοδομή αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και οκτώ ορόφους διαμερισμάτων και γραφείων. Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου είναι συμβατικός από οπλισμένο σκυρόδεμα και η τοιχοποιία από οπτοπλινθοδομές. Η επικοινωνία μεταξύ των ορόφων της οικοδομής επιτυγχάνεται μέσω κλιμακοστασίου και ανελκυστήρα.

 

ΠΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Το κατάστημα καλύπτει συνολική επιφάνεια 225τ.μ σε δύο επίπεδα, έχει την αποκλειστική χρήση του ακαλύπτου του οικοπέδου εμβαδού 70τ.μ. και διατίθεται προς ενοικίαση ή πώληση. Το κατάστημα έχει ανεξάρτητη είσοδο από την οδό Π. Μελά. Περιλαμβάνει ισόγειο-ανώγειο, ημιυπόγειο διαμορφωμένο σε κουζίνα εστιατορίου και υπόγειους βοηθητικούς χώρους. Η επικοινωνία μεταξύ των επιπέδων επιτυγχάνεται μέσω κλιμακοστασίου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ανελκυστήρα.

 

Στοιχεία προς διάθεση μετά από ζήτηση και κατά περίπτωση:

– 105/94 Οικοδομική Άδεια με θέμα την «Αναστήλωση διατηρητέου και προσθήκη 5 ορόφων».

– 1636/05 Οικοδομική Άδεια με θέμα τις «Εσωτ. διαρρυθμίσεις και αλλαγή χρήσης υπογείου αποθηκευτικού χώρου σε κύριας χρήσης σε διατηρητέο ως προς την όψη κτίριο».

– 1319/08 Οικοδομική Άδεια με θέμα τις «Εσωτ. διαρρυθμίσεις υπογείου, ισογείου, 6ου & 7ου ορόφου σε διατηρητέο ως προς την όψη κτίριο»

– 166/12 Οικοδομική Άδεια με θέμα τη «Διάνοιξη νέας εισόδου καταστήματος στην πρόσοψη διατηρητέου (ως προς την όψη) κτιρίου & εσωτ. διαρρυθμίσεις ισόγειο καταστήματος».

– Τοπογραφικό διάγραμμα από το Φεβρουάριο 2012 του Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Γεώργιου Σπηλιόπουλου

– 12122/28-11-2005 σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας της συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Ευτυχίας Τζερμία – Σκοτίδα

– 7286/28-12-1992 Πώληση αυτοτελών και διαιρεμένων χώρων της συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Ελένης Παρασκευά Γεωργίου – Μιτζάλη

– Κύρια Όψη (δυτική) από τον Οκτώβριο 2011 του Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Γεώργιου Σπηλιόπουλου

– Κατόψεις 2ου υπογείου, υπογείου και Ισογείου από τον Απρίλιο 2005 του Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Δημήτριου Παγώνη

– Κατόψεις 1ου υπογείου και Ισογείου από τον Οκτώβριο 2011 του Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Γεωργίου Σπηλιόπουλου

– Δήλωση ένταξης στο Ν.4178/13 με Α/Α δήλωσης: 2341002 και Α/Α πρωτοκόλλου: 181192

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

2310 543 001

info@domotechniki.gr

 

περισσότερα FOR SALE