28 Σεπ Η ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ στο Voltάρω με στόχο την ηλεκτροκίνηση
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή της ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.  και του δικτύου ηλεκτροκίνησης ΦΟΡΤΙΖΩ στην πρωτότυπη διαδραστική εκδήλωση «Voltάρω», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η ηλεκτροκίνηση και στόχος της η ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη αστική μετακίνηση και η ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες που προσφέρουν τα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς, τα οποία παρουσιάζουν συνεχείς ανοδικές τάσεις στις προτιμήσεις φορέων και πολιτών της Ευρώπης.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσανατολίζεται να αντικαταστήσει μέσα στα επόμενα χρόνια τα συμβατικά οχήματα που χρησιμοποιεί με ηλεκτρικά και είναι πεπεισμένη ότι με τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής κουλτούρας στον τομέα των μετακινήσεων, με κοινωνική συμμετοχή, με καθαρή και οικονομικά βιώσιμη ενέργεια και εναλλακτικά μέσα μετακίνησης είναι δυνατόν να εξασφαλισθεί για όλους μας μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε βιώσιμες πόλεις.
«Πήραμε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία να διοργανώσουμε αυτή τη δράση, για να γνωρίζουν οι πολίτες τα μέσα μεταφοράς, που θα είναι κυρίαρχα στο μέλλον. Θέλουμε να καταλάβουν όλοι την αξία των μέσων αυτών, που είναι φιλικά στον πολίτη και στο περιβάλλον, αλλά και χαμηλού κόστους. Το επόμενο διάστημα σκοπεύουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προμηθευτούμε 50 ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα συμβατικά υπηρεσιακά οχήματα της Περιφέρειας. Στο ίδιο πλαίσιο, αναλαμβάνουμε και σειρά άλλων δράσεων, όπως η δημιουργία σημείων ηλεκτρικής φόρτισης, ώστε οι χρήστες των συγκεκριμένων οχημάτων να μπορούν να τα φορτίζουν, με πολύ χαμηλό κόστος. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φέρνει το μέλλον σήμερα. Στόχος μας είναι αυτή η δράση, που πραγματοποιήσαμε φέτος για πρώτη φορά, να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο το ‘Voltάρω’ να παρουσιάζει σύγχρονα και καινοτόμα μέσα μετακίνησης, φιλικά στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και οικονομικά», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Στόχος της εκδήλωσης είναι κυρίως η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, σ’ ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, στη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Οι πολίτες που ήρθαν σήμερα στη Νέα Παραλία ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. Τα ηλεκτροκίνητα μέσα, είναι ‘καθαρά μέσα’ και οικονομικά και ενεργειακά ‘βιώσιμα’», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κος Κωνσταντίνος Γιουτίκας.
 
περισσότερα ΝΕΑ