ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΡΓΑ…ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

line

Με περισσότερα από 50 χρόνια λειτουργίας, ο όμιλος εταιρειών της ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. , έχει μια αναγνωρισμένη επιχειρηματική δραστηριότητα με γνώμονες πάντα την ακεραιότητα και την υπευθυνότητα. Διαρκής στόχος και δέσμευσή μας είναι να συμβάλει η εταιρεία στην οικονομική ανάπτυξη, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της ζωής των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους, καθώς και της τοπικής κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα. Στην ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. δεσμευόμαστε να υιοθετούμε επιχειρηματικές πρακτικές, που προάγουν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και επενδύουμε στην εκπαίδευση, την έρευνα και την κοινωνική αλληλεγγύη.

 

Ίδρυμα Υποτροφιών Αλεξόπουλου
Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Απόστολος Αλεξόπουλος, επιφανής πολίτης της Θεσσαλονίκης και επίτιμος δημότης της γενέτειράς του πόλης της Καρδίτσας, παράλληλα με την πληθώρα χορηγιών σε ιδρύματα, που σκοπό έχουν την προστασία των παιδιών, των ατόμων με αναπηρία και των γερόντων, προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο εδώ και είκοσι χρόνια επιχορηγώντας 100% το Όργανο του «Ιδρύματος υποτροφιών Αλεξόπουλου», που κύριο σκοπό έχει την οικονομική στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων νέων Καρδιτσιωτών επιστημόνων και φοιτητών.

 

Ανακατασκευή Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος ΑΧΕΠΑ
Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου του 2011 εγκαινιάστηκε η μοναδική στη Βόρεια Ελλάδα ανεξάρτητη παιδοκαρδιολογική μονάδα του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Τις εργασίες για την «Ανακατασκευή του Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ», εκτέλεσε η ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. Η νέα πτέρυγα περιλαμβάνει πλήρως εξοπλισμένους με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό υλικό θαλάμους, νέους χώρους υγιεινής, χώρο απασχόλησης για τα μικρά παιδιά, ενώ διαθέτει τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα (απινιδωτή, ηλεκτροκαρδιογράφο κ.λπ.).
Το έργο, χάρη στο οποίο παιδιά, έφηβοι ακόμα και βρέφη με συγγενείς και επίκτητες καρδιοπάθειες, που αναγκάζονταν να μεταβαίνουν πολλές φορές το χρόνο στην Αθήνα για τις εξετάσεις τους και τις απαιτούμενες μικροεπεμβάσεις, μπορούν πλέον να εξετάζονται και να νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί δωρεά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Θερμαΐδες», ενώ η ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. ανέλαβε σημαντικό μέρος της χορηγίας.

Το έργο αυτό, μαζί με άλλα, αποδεικνύει ότι η Διοίκηση και οι άνθρωποι της εταιρείας είναι πάντοτε πρόθυμοι να βοηθήσουν και να συνεισφέρουν σε τέτοιου είδους οράματα. Για εμάς αποτελεί τιμή και όχι απλώς υποχρέωση να επιστρέφουμε στην κοινωνία κάτι από την υπεραξία που, χάρη σε εκείνη, απέκτησε η εταιρεία μας.

 

Οικονομική ενίσχυση για σπουδές στο εξωτερικό
Εκτός από την υποστήριξη που παρέχει στο Ίδρυμα Υποτροφιών Αλεξόπουλου σε νέους της Καρδίτσας, η ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. ενίσχυσε οικονομικά και έναν ακόμη νέο στις σπουδές του. Μετά από πρόταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, η ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. παρείχε οικονομική ενίσχυση για διάρκεια ενός έτους σε έναν νέο από την Ίμβρο για σπουδές στο πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία.

 

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής
Η ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. αποτελεί ενεργό μέλος του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής», στο οποίο συνεργάζονται φορείς όπως ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και πολλοί ακόμη φορείς, εταιρείες και βιομηχανίες της Θεσσαλονίκης. Κύριος στόχος του Δικτύου είναι να ωθήσει τον επιχειρηματικό κόσμο να αναλάβει ενεργή κοινωνική δράση ιδίως για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιουργεί η οικονομική κρίση. Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν οικονομική ενίσχυση και προσφορά υλικών αγαθών αλλά και υπηρεσιών σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, κοινωνικές ομάδες, που προσφέρουν κοινωφελές έργο αλλά και μεμονωμένα άτομα. Η ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. συμμετέχει με τη δωρεά χρήσιμου εξοπλισμού σε ποικίλους οργανισμούς και ινστιτούτα, που βοηθούν κυρίως παιδιά.

 

Δωρεά της Domotechniki d.o.o. στο Σύλλογο «SUNCE», Σεράγεβο

Ο Σύλλογος «SUNCE» (Ήλιος) είναι ένας φορέας που βοηθά και στηρίζει παιδιά, νέους αλλά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες. Δραστηριοποιείται στο Πάλε, στην περιοχή ανατολικά του Σεράγεβο. Το φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου επικεντρώνεται στην παροχή ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία, ώστε να αποκτήσουν ανεξαρτησία και εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους μέσω της ενασχόλησης με τον αθλητισμό, δράσεις αναψυχής και εκπαιδευτικά προγράμματα. Η Domotechniki d.o.o. στηρίζει το έργο του Συλλόγου δωρίζοντας μπουφάν του σκι στα παιδιά που θα συμμετάσχουν την επόμενη χρονιά σε Αγώνες Σκι για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην περιοχή της Jahorina.

Τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τη δωρεά της εταιρείας, οργανώνοντας μια μικρή γιορτή με μερικά από τα παιδιά, παρουσία εκπροσώπου της Domotechniki d.o.o., την οποία και τίμησαν ιδιαίτερα με ένα «Πιστοποιητικό για την ανθρωπιά, τη γενναιοδωρία και την αγάπη προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες».